Biografija: Samir Jašaragić

Samir Jašaragić trenutno obavlja funkciju ministra Ministarstva za pitanje boraca i ratnih vojnih invalida u Vladi USK.         

Magistrirao je poslovnu ekonomiju, na temu „Finansiranje projekata bankarskim kreditima, obveznicama i dionicama“, sa najvišom ocjenom na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Bihaću. Na istom fakultetu je i diplomirao, takođe sa najvišom ocjenom, na studijskom smjeru menadžment i poduzetništvo. Završio je srednju elektrotehničku školu, smjer računska tehnika i automatika, u SŠC "Slavko Žardin" Bihać.




Dodatno je educiran i certificiran iz domena poslovne ekonomije, marketinga, te poslovnog komuniciranja i informatike. Posjeduje dobre organizacijske, komunikacijske, marketinške i digitalne kompetencije. Aktivno govori engleski jezik. Radno iskustvo stjecao je radom u privatnom sektoru, Misiji OSCE-a u BiH, te od 1998-e godine u BH Telecomu dd Sarajevo, pri izvršnoj direkciji za razvoj poslovanja - cc Bihać. 

Također ima dugogodišnje iskustvo kroz aktivan politički i javni angažman. Dva puta je biran za vijećnika u Općinskom vijeću Bosanska Krupa i član je Koordinacionog tima za izradu Programa kapitalnih investicija općine Bosanska Krupa.

 



Aktivno piše i objavljuje članke i analize o ekonomiji, politici, geoekonomiji i fenomenima savremenog globaliziranog društva. U pripremi za objavljivanje je njegova knjiga „Finansiranje projekata bankarskim kreditima, obveznicama, dionicama i fondovskim sredstvima“, a trenutno piše i knjigu o geopolitici.       


                                        

Rođen je 1973. g. u Bos. Krupi gdje i danas živi. Oženjen je i otac dvoje djece. Po nacionalnosti  je Bošnjak.   
 
Ratni je veteran Armije Republike Bosne i Hercegovine od 1992-e do 1996-e godine, a kraj rata dočekao je kao pripadnik proslavljene prve čete prvog bataljona 511. slavne brdske brigade.












Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

ORGANIZACIONA KLIMA u funkciji ostvarenja ciljeva menadžmenta ljudskih potencijala

21 APRIL, NADA I GEOPOLITIKA EMOCIJA

Samir Jašaragić, mr. oec. Kandidat za Gradsko vijeće Bosanske Krupe - NES zajedno 14.